NINA+AMC ART

NINA+AMC ART

een cross-over tussen kunst en wetenschap

Wanneer mijn vriend (de architect) in het AMC gediagnosticeerd wordt met de zeldzame bindweefselaandoening Loeys Dietz type 4 (LDS 4) en acuut een open hartoperatie moet ondergaan, wordt kunst ons coping mechanisme.

 

Begeleid door de scherpe beat van zijn telemetriekastje dwalen we door de gangen van het AMC, op zoek naar nieuwe kunstwerken. Op zoek naar een andere realiteit. De kunstwerken triggeren herinneringen, vragen en emoties en ik begin te schrijven aan contemplaties over kunst, waarneming en de kloof tussen jezelf en de werkelijkheid.

Zo geef ik vorm aan de rollercoaster van gedachten en emoties tijdens diagnose, operaties en ‘herstel’. Want hoe verandert de abstractie van een ziekte, de realiteit van alledag?

 

Ik noem het ‘Loeys Dietz’, elke dag een kunstinjectie.


NINA GOEDEGEBURE

Wanneer mijn vriend (de architect) in het AMC gediagnosticeerd wordt met een zeldzame bindweefselaandoening en acuut een openhartoperatie moet ondergaan, wordt kunst ons coping mechanism.

Begeleid door de scherpe beat van zijn telemetriekastje dwalen we door de gangen van het AMC op zoek naar inspirerende werken. Op zoek naar een andere realiteit.

De kunstwerken triggeren herinneringen, vragen en emoties en ik begin te schrijven aan contemplaties over kunst, waarneming en de kloof tussen jezelf en de werkelijkheid. Zodoende geef ik woorden aan de rollercoaster van gedachten en emoties tijdens diagnose, operaties en herstel.

Zo ontstond het crossover kunstproject NINA+AMC ART. Een hyperrealistische kunsttour bestaande uit het kunstboek Loeys Dietz, elke dag een kunstinjectie, een ingesproken audiotour en een expositie in de Brummelkamp Galerie in het Amsterdam UMC, locatie AMC 7 april – 31 mei 2022.

Op 25 maart spreekt Nina op de Marfandag georganiseerd door Contactgroep Marfan.
Op 24 juni spreekt Nina op de eerste Europese Conference van het Loeys Dietz syndroom in Antwerpen.